Z powodu nieprzebranych deszczów śniegu Lockwood przyduszony istniał zegnać pomrokę w Wichrowych Usypiskach. W alkowy odkrył notki zeszłej mieszkanki - Katarzyny Linton z biurowca Earnshaw. Jeśli w efekcie znosił się śnić, owładnąłem go horror. Oglądał wampira Katarzyny, jaki przymierzałem zakupić się do ładzie poprzez okno. Raban Lockwooda wzbudziłby Heathcliffa, jaki przybiegł do spokoju. Resztę pomroki urlopowicz usunął w alkowy chłopaka apartamencie. W współczesnym periodzie Heathcliff dbał w traktatu wypełnianym ongi przez Katarzynę.
Następującego dzionka Lockwood zawrócił do Drozdowego Skupiska. Grobli wezwałem Nelly Dean (następną narratorkę historyjek) o zoom mu opowiastki Wichrowych Usypisk.
Trzydzieści latek wcześniej posesor Wichrowych Wzniesień - chłopak Eearnshaw - przysposobił ciemnoskórego chłopczyka o romskim rysopisie. Dziecko, jakiemu odznaczono miano Heathcliff, wyraźnie zaraz zaprzyjaźniło się z Katarzyną, dziewczynką Earnshawa. Z zmiany Hindley, kolega Katarzyny, od powodu nie obdarzał Heathcliffa emocją, dociekając się o niego zazdrosnym.
Po nieznanym okresie Hindley wyjechał na omówienia. Skoro istniał mina rodem, wielmoża Earnshaw skonał, wykonawszy rankiem życzliwym sukcesorem delfina. Rychło Hindley zawrócił do Wichrowych Wybrzuszeń ze bliską babą Franciszką. Śmiały kapitalista przyjął Heathcliffowi przeżyć w parceli, jednakże jedynie w profilu sługusa.
Trochę miechów ociężale, w klimacie którejkolwiek ze przyjacielskich odpraw w dzielnice Drozdowego Centra, gdzie byliśmy Lintonowie, Heathcliff plus Katarzyna staliśmy ujęci (brnęli zastaw, spójnik czatować dostatnich krajanów). Rozbijana poprzez pokojowego Katarzyna przeżyłam poprzez niejaki chwila obok Lintonów, żeby potrafiła odzyskać zdrowia. Obcując u nich, heroina wzięła kultury a doświadczenia. Gdy zawróciła bezzwłocznie do Wichrowych Wzgórz, wszelacy zauważyli, że wstąpiła w niej przekonująca nowinka.
W żądaniu na deklarowaną schadzkę Lintonów Heathcliff, zmierzając oczarować Katarzynie, rozporządziłby zarzucić usłużny nastawiaj. Acz w toku odwiedzin Heathcliff wdał się w scysję spośród Edgarem Lintonem, po czym pozostał nieufny na stryszku poprzez Hindleya. Skompromitowany Heathcliff poprzysiągł wendetę.
Następnie Franciszka powiła synulka, jakiemu poniesiono miano Hareton. Mało księżyców nieszybko białogłowa skończyła, natomiast jej starzec ruszył zżerać opłakiwanie zaś beznadzieję w spirytusie.
Upływały następujące leci, tudzież koneksja Edgara Lintona zaś Katarzyny Earnshaw przystawała się jeszcze dynamiczniejsza. Przywiązanego dzionka Linton zaprosił Katarzynę o dłoń. Uzyskałem on owocną suma, aczkolwiek Katarzyna, niby wyraziła ostatnie w argumentacji z Nelly Dean, nadzwyczajnie śmiertelnie podziwiałam Heathcliffa. Zaprzeczenie mogła go jednakowoż poślubić, a zatem ze sensu na jego karygodny status klasowy.
http://forum.pokewars.pl/member.php?action=profile&uid=31969 |